Oluşum Ortaokulu Öğrencileri Bilim Dolu Bir Gün Geçirdi

15 Aralık Cuma Günü 5, 6 ve 7. sınıflardan oluşan öğrencilerimizle gezimiz, Türkiye’de hizmet veren ilk ve tek interaktif çocuk müzesi ve eğitim kampüsü olan Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı ziyaretiyle başladı. Öğrencilerimiz, merak duygularını ateşleyip onların hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve eleştirel düşünme becerilerini oyunlarla geliştirme imkanı buldular. 7 bin 200 metrekare alan üzerinde kurulu dev parkta; doğada sıkça rastlanmasına karşın gözle görülmeyen canlıların büyük halleri, uçak simülatörü, küçültülmüş inşaat makineleri bulunan alanları tek tek gezme ve keşfetme imkanı buldular. Yardımseverlik, trafik kurallarını yaşayarak öğrenme, sorumluluk alma ve evrensel değerleri anlatan sergiler ile eğitim alanlarında farklı deneyimler edinen öğrencilerimizin her biri bu eğitimler sonucu sertifikalarını aldılar. Ardından gezimiz Ege’nin ilk bilim müzesi olan Karşıyaka Bilim Müzesi ile devam etti. Bilimin temel prensiplerini, teknolojik gelişmeleri, bilim ve teknolojinin günlük yaşantımız üzerindeki etkilerini anlatmayı amaçlayan müzede çeşitli öğrenme istasyonları aracılığıyla deney yapma imkanı buldular. Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde verilen yemek aramız ve serbest zamanımızın ardından, öğrendikleri ve deneyimledikleri çeşitli bilgilerle evlerine döndüler.