Özel Tire Oluşum Eğitim Kurumları‘ndan Bir Etkinlik Daha

Özel Tire Oluşum Okulu 8-12 Ekim Ahilik haftası kapsamında 5,6 ve 7.sınıf öğrencilerin katılımıyla Tire Kent Müzesine ve Eski Tire Çarşısına gezi gerçekleştirdi.

Tarih ve kültürün bir arada yaşandığı gezide Okul Müdürü Yılmaz Göçmen ahilik kültürünü anlattı. Kent müzesinin ziyaretiyle başlanan gezide eski çarşı ve Tahtakale’ ye gidildi. Restore edilen Bedesten’de geziye organize eden öğretmenler öğrencilere Bedesten hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler geçmişten günümüze kadar gelen zanaatkarlar ile tanışma fırsatı buldu ve bu işin son temsilcileriyle tanışmak onları heyecanlandırdı.

Düzenlenen gezide bilgi veren Okul Müdürü Yılmaz Göçmen, ‘’ Öğrencilerimiz düzenlediğimiz geziyle kültürümüz ve tarihimize dokundu. Bu gibi gezilerimizi inşallah bir sonraki dönemde yine organize edeceğiz. Öğrenciler kendi kültürlerinin özüne inerek tanışırken aynı zamanda yaşayarak öğrenmenin hazzını yaşadılar’’ dedi.