Ödemiş Oluşum Koleji Öğrencileri Meclis Başkanlarını Seçti

Oluşum Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesinde öğrenci temsilcilerimiz seçildi.

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi;  öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma amacıyla  “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında sürdürülen çalışmalar tamamlanmıştır. Çalışmalar doğrultusunda sınıf temsilcileri arasından yapılan seçimle  okul meclis başkanlığına aday olan öğrenciler belirlenmiştir. Aday olan öğrenciler 10-16  Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürütmüşlerdir.  Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli  yerlerine  asma fırsatını buldular.

18 Ekim 2017 tarihinde “Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı ” için oy kullanma işlemi başlamış ve gün içerisinde tüm öğrencilerimiz oylarını kullanmışlardır. Kapalı Oy sistemi yapılan okulumuzda oy kullanma bitiminde Seçim Kurulu ve Sandık Kurulları tarafından oy sayım işlemi gerçekleştirilmiştir. Oy sayım işlemleri sonucunda ;

Özel Oluşum İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanımız 2/A sınıfından Ege İZLEYEN

Özel Oluşum Ortaokulu Okul Öğrenci Meclis Başkanımız 6/A sınıfı öğrencilerinden Derya ÇAKIR

Özel Oluşum Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanımız 9/B sınıfından Cem YAZAN olmuştur.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi ve seçilen başkanlarımızı kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimleri