Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Sn.Tuğan Sarıca Özel Oluşum Anadolu Lisesi Kariyer Günlerinde

Okulumuzda etkinliğimizin konuğu olarak Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Tuğan SARICA’ yı ağırladık. Özel Oluşum Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi  “KARİYER GÜNLERİ” etkinliğinin açılış konuşmasında Anadolu Lisesi Müdürü Uğur KESER: ‘’Okulumuzda öğrencilerimizin derslerde aldığı kuramsal bilgileri gerçek hayatla birleştirerek pratiğe dönüştürmelerini, özgüvenlerinin gelişmesini meslekleri her yönüyle tanıyıp, doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetenekleri doğrultusunda uygun mesleği seçmelerini, iş dünyasını tanımalarını, farkındalıklarının artmasını sağlamak amacıyla kariyer günlerini düzenliyoruz ‘’ dedi.
Sayın Cumhuriyet Başsavcısı öğrencilerimize Hukuk Fakültesi eğitim süreci, avukatlık, hakimlik, savcılık ve başsavcılık meslekleri hakkında bilgiler verdi. Sayın Başsavcımız ayrıca; avukat, savcı ve hakim olmak için gerekli şartlar, sınavın aşamaları, görev tanımları ve mesleğin zorluklarını da anlatarak “Hukuk fakültesini bitirdikten sonra avukat, hakim ve savcı olabilirsiniz ancak bunların da belirli bir kriterleri vardır. ’’dedi. Öğrenciler sorduğu sorularla başsavcımızdan çeşitli bilgiler edindiler. Etkinlik sonunda Anadolu Lisesi Müdürümüz Uğur KESER, Sayın Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür edip plaket ve çiçeğini takdim etti. Sayın Cumhuriyet Başsavcımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

kariyer günleri-tuğan sarıca