Oluşum Anadolu Lisesi Öğrencilerine Engelliler Haftası Kapsamında Rehberlik Servisi Tarafından “Engelleri Kaldıralım” Adlı Bir Seminer Düzenlendi

Özel Oluşum Anadolu Lisesi öğrencilerine Engelliler Haftası kapsamında Rehberlik Servisi tarafından “Engelleri Kaldıralım” adlı bir seminer düzenlendi. Öğrencilerimiz seminer salonuna gözleri kapalı halde yürüyerek geldi. Böylece empati yapmaları sağlandı. Ardından engelli vatandaşlarımızın yaşadığı günlük, basit sorunlar çocuklarımıza anlatılarak “hepimizin bir engelli adayı” olduğu onlara sezdirildi. Bu konu hakkında beyin fırtınası ile seminere devam edildi. Ardından çocuklarımızın gözleri tekrar kapatıldı ve bu haliyle onlardan penaltı atmaları istendi. Burada da Ampute Futbol Takımımızın elde ettiği Avrupa Şampiyonluğunun ne denli önemli bir başarı olduğu çocuklarımıza fark ettirilmiş oldu. Akabinde seminerimiz renkli görüntülerle son buldu.